SOLARAENERGIE SOLARA ENERGIE INEPUIZABILA GRATIS!

energie geotermalapompa_geotermala

Energia geotermala este acea energie stocata de Pamant din atmosfera si oceane sau care provine din adancurile Pamantului. Energia geotermala reprezenta in 2008 aproximativ 1% din totalul de energie produsa si captata. Printre avantajele energiei geotermale se numara indepedenta de vreme si ciclul zi/noapte, este curata si nu influenteaza negativ mediul inconjurator.
Centralele care capteaza energia geotermala insa pot afecta solul din jur (cand apa fierbinte este injectat in roca pentru obtinerea aburului) si emit cantitati mici (5% fata de o centrala cu combustibil fosil) de CO2 si sulfuri.

Centralele geotermale au ca scop unic captarea energiei geotermale emisa de Pamant. Principiul de functionare este simplu: se injecteaza prin crapaturi apa sub presiune la cativa kilometri adancime, in zonele calde ale scoartei terestre, apa iese pe alta parte incalzita sub forma de aburi, care sunt apoi transformati in electricitate.

O pompa de caldura este un sistem de incalzire si/sau climatizare care foloseste caldura stocata in pamant pentru a incalzi/climatiza o locuinta.Pompele de caldura geotermale se bazeaza pe faptul ca temperatura in sol, la cativa metri adancime, este destul de constanta pe toata perioada anului.

Si toate acestea la pretul unei centrale obisnuite !

Pompe geotermale de căldură NOVA Europa
Sursa de căldură sol (DX)


POMPE CALDURA

 

Pompele de căldură de la Neura sunt universal utilizate,atat pentru clădirile noi cat şi cele vechi.Sisteme de încălzire centrală sunt adaptate pentru  radiatoare, convectoare,incalzitoare de pardoseală sau perete.
Se foloseste evaporarea directă a agentului frigorific.


 

Cititi si despre energia fotovoltaica.

 

Acasa   |     Despre noi  |     Energie solara |     Energie fotovoltaica | Energie geotermala     |     Contact
Novaenergie © 2008